Om mig

På denna sida finner du följande om mig:

 • Min filosofi
 • Min utbildning
 • Vem, var och varför
 • Andra relevanta studier & fortbildning

 Milene with meerkat

Min filosofi

För att leva i samspel med våra djur krävs att vi förstår deras känslor, behov och naturliga beteenden. Vi behöver insikt i hur de kommunicerar, och hur vi kan kommunicera med dem, samt använda oss av träningsmetoder som bygger djurens välbefinnande och trygghet. Med ökad förståelse och kunskap kan vi komma varandra närmare och få en medveten närvaro, mindfulness, i vårt liv tillsammans med våra fyrbenta vänner.

Milene & Winston

Min utbildning

Min akademiska utbildning täcker inlärningsteori, etologi, fysiologi, neurofysiologi, psykopatologi för djur (depression, oro, fobi), farmakologi och läkemedelsanvändning.

Väldigt förenklat kan man säga att jag är Hund- och Katt-Psykolog.

Jag är certifierad TTouch Instruktör för Husdjur (Engelsk titel är; TTouch Practitioner for Companion Animals) och diplomerad Beteendevetare och Instruktör för Hund & Katt (Engelsk titel är; Animal Behaviourist and Trainer).

Jag har studerat etologi (läran om beteende) för hund och katt på COAPE, Centre of Applied Pet Ethology, i England. September 2015 avslutade jag första året med högsta betyg (Dinstinction) i The Principles of Companion Animal Behaviour Training” och i September 2016 avslutade jag år två, även det med högsta betyg (Distinction), i utbildningenThe Practical Application of Companion Animal Behaviour and Trainingdär vi bl.a. fördjupat oss i frustration, vilket är väldigt relevant när man arbetar med beteendeutredning eftersom frustration är en av de största orsakerna till problembeteenden hos både hund och katt.

coapelevel5kitemark    COAPE logottouchLängst ner finns en kort sammanställning av övrig fortbildning/studier inom beteende, träning och etologi.

Vem, var och varför

Efter 17 år i England har jag flyttat hem till Värmland tillsammans med min partner, för att förverkliga drömmen om att skapa en mötes-plats, Lions of Rabben, och klinik där hundar och katter, tillsammans med sina ägare, kan få träning, stöd och hjälp att överkomma problembeteenden. Hos oss på vår gård Lions of Rabben kan klienter även bo tillsammans med sina hundar i våra  2 mysiga friggebodar och en 200 år gammal timmrad stuga med öppen spis.

Här möts alltså min passion för djurens välmående med mitt intresse för inredning och natur. Se sidan Boende för mer info. Den gamla, fina timmerstugan har renoverats med varsam hand. Jag postar information om projektet på  instagram och inspiration finner jag bl.a. på pinterest. Naturligtvis är hela tomten inhägnad med 130cm högt staket (fårstängsel).

Dammen höst pano

Jag arbetar med etiska, belöningsbaserade metoder och som främjar djurens välbefinnande och bygger tillit. Djuren, liksom vi, lär sig allra bäst och snabbast när de är känner sig trygga, därför undviker jag metoder som orsakar stress.

Det blir alltså inget tvång, inga ryck i koppel, inga hot och ingen bestraffning. Vi arbetar tillsammans med att fördjupa ägarens relation med sitt djur. Vi är observanta på hur djuren känner och ger dem valmöjlighet. Och det är mer än OK att göra fel! Vi vill absolut inte ha ett djur som är rädd för att göra fel, vilket man får t.ex. om man använder bestraffning. Vågar man inte prova kan man inte lära sig något nytt så mitt fokus är att bygga kunskap och självförtroende, hos både ägare och djur, så att de vågar prova. Behöver du hjälp med din hund, eller katt, kan du kontakta mig på milene.wallin@hotmail.co.uk.

Jag håller även workshops och föreläsningar både hemma på vår gård, och på andra platser i landet. Naturligtvis gör jag även hembesök.

Djurens välmående och välfärd har alltid varit en viktig del i mitt liv. Som ung gick jag med i Svenska Blå Stjärnan och i England arbetade jag som frivillig på Dogs Trust, en ideell organisation som bl.a. vårdar och omplacerar hemlösa hundar. Det är också från Dogs Trust som jag och min partner adopterade hunden Poppy som tyvärr förlorade kampen mot cancer sommaren 2016. Så nu har vi bara Corgi-korsningen Iggy, en omplaceringshund från Rumänien.

Iggy & Poppy on brown field

Under hela mitt liv har jag hjälpt vänner och bekanta med deras hundar och när jag var 11 år gammal fick jag överta min första hund. Det var grannens underbara, 5-åriga Golden Retriever Brasse som flyttade in när hans ägare bytte bostad. Även hästen har en stor plats i mitt hjärta och jag har ridit sen jag var 6 år gammal. Genom min fantastiska TTouch-utbildning har jag även fått prova på att arbeta med diverse exotiska djur på Tilley Farm i England.

Sweet as pie My friend the skunk

De senaste 20 åren har jag jobbat med TV, bl.a. som kreativ chef på Disney och på Viasat/MTG där jag ansvarade för MTGs centrala kreativa avdelning på runt 100 personer i mer än 20 olika nationaliteter, något som var fantastiskt kul och oerhört lärorikt. Jag var även ledare för en Scoutkår i England. Alla dessa erfarenheter har jag tagit med mig in i arbetet med djur och deras familjer.

Andra relevanta studier & fortbildning

De flesta länkarna går till information om personerna, inte specifika kurserna/seminarium.

2018 (inbokade, kommande kurser)

2017

 • Clicker Expo 2017
 • Kathy Sdao
  • Beyond Food: The Premack Principle
  • Leash Aggression
 • Chirag Patel:
  • Expanding Your Force Free Dog Training Toolkit Part 4
  • Expanding Your Force Free Dog Training Toolkit Part 3
  • Understanding, Managing and Modifying Fear Behaviors in Dogs
  • Motivation, rewards, reinforcement
  • Creative Ways To Reduce Problem Behaviour In A Force Free Way
  • Separation Related Problems
  • Live Q&A
 • Michelle Pouliot
  • The Clicker Retrieve
  • Platform Training
 •  Ali Brown
  • Reactive Dogs
 • Caryn Charlie Liles
  • Sound Sensitivities and Phobias

2016 och tidigare år nedan

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram